Eredet

2018-10-01

Cobb (Leonardo DiCaprio) otthonától és gyermekeitől távol, extraktorként – álom tolvajként – dolgozik társával, Arthurral (Joseph Gordon-Levitt). Cobb a szakmai tehetségének köszönhetően a létező legjobb extraktorrá, a becstelem világ legjobb kémjévé vált. Ám emiatt nem csak otthonát, de feleségét és gyermekeit is elveszette, mivel múltbéli tettei miatt ma nemzetközi bűnözőként kezelik őt. Saito (Ken Watanabe), a gazdag üzleti mágnás megbízza Cobbot egy utolsó munkával: ültessenek bele egy gondolatot az ellenséges vállalat új vezetőjének a fejébe, aki így majd szétrombolja azt, megakadályozva Saito cégének csődbe jutását.

Műfaj:  Akció, Kaland, Sci-fi
Megjelenési év:  2010
Rendező:  Christopher Nolan
Forgatókönyv:  Chirstopher Nolan
Szereplők:  Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Ellen Page, Ken Watanabe, Dileep Rao, Cillian Murphy, Marion Cotillard

L
o
a
d
i
n
g

 

ÉRDEKESSÉGEK

  1. Ha egymás mellé rakjuk a főszereplők neveit kezdőbetűit – Dom, Robert, Eames, Arthur, Mal és Saito – akkor az angol “DREAMS” (magyarul “álmok”) szavat kapjuk.
  2. Arthurt eredetileg Heath Ledger játszotta volna, ám a színész halalá után Joseph Gordon Levitté lett a szerep.
  3. Az egyes álomrétegek mind mind külön helyszíneken játszódnak. Emiatt a munkálatok közel 5 országban zajlottak le: Nagy-Britannia, USA, Japán, Marokkó és Kanada.
  4. A közönség számára sokszor megterhelő feladat volt a különböző álomrétegek beazonosítása. Ezért Japánban a film sugárzásakor a televíziók sarkában mindig látható volt egy szám, amely elárulta a nézőknek, hogy épp melyik álomrétegen jár a film

Forrás: Link1, Link2

No Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.